Noua rețea socială a verii – FFB (Fotbal, Frigider, Bere)

Frigiderele sunt făcute pentru bere. Sau să o spunem altfel, berea este pentru frigider ceea ce rețetele de slăbit sunt pentru revistele glossy – motivul pentru care există. Unul dintre misterele omenirii este de ce au trecut atâtea mii de ani între descoperirea berii și inventarea frigiderului.

 

4eddc77c56b65f836e5754ab904746f4

sursa foto – www.pinterest.com

 

Și, mai ales, cum au supraviețiut bărbații în toată această perioadă. De fapt, știm. Cu greu. În Egiptul Antic, de pildă, berea era una dintre băuturile cele mai populare. Numai că egiptenii, deși făceau operații pe creier (trepanații) fără ca pacienții să facă infecții nosocomiale, și construiau piramide, fără studii de fezabilitate și fără licitații (chiar dacă un SEAP în hieroglife ar fi ceva mai simplu de utilizat decât cel de la noi) au ratat două invenții – roata și frigiderul. Dacă prima le-a fost servită la un moment dat (e drept, târziu, după ce se spetiseră ridicând piramidele fără așa ceva), cu frigiderul nu au avut noroc, astfel încât au fost nevoiți să bea toată civilizația lor, adică vreo 800 de cincinale, bere caldă. Nu e de mirare că scriau într-un asemenea hal încât a fost nevoie să așteptăm câteva mii de ani până să apară un om cu nume de ciupercă (Champollion)  și să înțeleagă ce spuneau oamenii acolo.

Și dacă în general bărbații, ființe pașnice și care doresc să evite orice fel de conflict, au renunțat la dreptul lor de a umple frigiderul cu bere, și le-au permis consoartelor să pună în el tot felul de lucruri dubioase cum ar fi iarturile dietetice, salatele și alte asemenea care au drept scop ”să mai dai jos câteva kilograme, că de la berea aia uite ce burtă ai făcut”, există momente când acest lucru trebuie să înceteze.

 

o-FRIDGE-FOOD-STORAGE-facebook

sursă foto – www.huffingtonpost.ca

Da, ați ghicit este vorba despre perioada Campionatului European (sau Mondial) de Fotbal, când formula ffb (fotbal – frigider – bere) devine sacrosantă. Aici orice negociere trebuie să înceteze pentru că și în conflictele inter-țări sunt lucruri care nu se negociază.

Sunt și femei care îți vor întinde capcane. Unele dintre ele destul de perfide. Cum ar fi ideea că este mai simplu să pui halbele în congelator și apoi să servești berea în ele. Într-adevăr imaginea unei halbe făcută parcă din gheață alături de o sticlă de bere este suficient de apetisantă încât să te poată abate de la adevărata cale – frigiderul trebuie să fie plin doar cu bere.

Desigur, există și unele mici abateri de la această regulă. Frigiderele pot fi folosite, uneori, și pentru altceva decât pentru bere. Pentru vin, de exemplu. Că vinurile albe se servesc reci, asta nu mai constestă nimeni, dar există o adevărată conspirație care încearcă să ne convingă de faptul că vinurile roșii nu au ce căuta în frigider, bazându-se pe așa zisele teorii care vorbesc despre servirea vinurilor la temperatura camerei. Ca în bancurile cu Radio Erevean, informația este în mare parte adevărată, dar cu câteva mici corecții. Când vorbim despre ”cameră” nu ne referim la sufrageria unui apartament din Drumul Taberei în care vara temperatura poate atinge și 50 de grade la umbră, ci la sala unui castel medieval, unde temperatura nu depășea 17 grade.

Prin urmare, vinul servit ”șambrat” nu înseamnă că trebuie să fiarbă odată cu nervii locatarilor de apartament ci trebuie adus la temperatura la care îl serveau cavalerii după ce se întorceau de la semifinala vreunui turnir pierdută în ultimul minut din cauza unui penalty cu lance ratat.

De altfel și oenologii recunosc că temperatura maximă de servire a unui vin roșu este 18 grade și aici ne referim la vinurile vechi, pentru că cele tinere nu trebuie să depășească 10 grade. Ca să nu mai vorbim despre vinurile albe a căror temperatură maximă este de 12 grade (vinurile seci și demidulci) iar cea minimă de 6 grade.

4c2fa80025f4cd071921793bf8d5a190

sursă foto – www.pinterest.com

Ei după toate astea este evident că dacă dorim să ne bucurăm de un vin bun avem două șanse – fie facem rost de un castel, fie ne cumpărăm un frigider. Prima variantă este ceva mai complicată pentru că retrocedarea Castelelor de pe Valea Loarei întârzie, nu se știe din ce motive. Prin urmare, mai simplu este să apelăm la un frigider. Știu că alegerea unui frigider este ceva mai complicată decât decizia de a stabili în ce să te îmbraci la nunta celei mai bune prietene care se căsătorește cu iubitul tău din liceu. Pentru a vă scuti de o astfel de corvoadă cei de la Liebherr au hotărât să ofere 6 ani de garanție clienților care cumpără produse în perioada 15 mai – 31 august 2016. Mai multe detalii pe siteul

http://liebherr-electrocasnice.ro/campanie_liebherr_6_ani_garantie_2016_05_15.htm

După toată această expunere teoretică, vine și provocarea. Pentru bărbați – în afară de bere (și de vin) ce ați considera, totuși, că ar merita să mai stea alături în frigider, iar pentru femei cum vă convingeți soții să reducă în această perioadă spațiul alocat berilor pentru rețetele voastre fenomenale?

 

16 gânduri despre “Noua rețea socială a verii – FFB (Fotbal, Frigider, Bere)

  1. aduxyz

    Eu am rezolvat problemele cu o vitrină frigorifică. Frigiderul a rămas integral la dispoziția soției. Asta nu înseamnă că nu găzduiesc în vitrina „mea” cidrul pentru fete.

    Apreciază

  2. Cristina

    Io am noroc, al meu nu se uita lavfotbal si in ultima vreme bem cot la cot spritz, asa ca fie frigiderul plin de sticle aburinde cu vin alb… 🙂

    Apreciază

  3. mariana

    La mine e cel mai simplu, berea nu este bautura preferata de familie, iar sticlele de vin alb incap in frigider. Asa ca ne uitam la CE din Franta, desi romanii au venit mai repede decat ne-am fi dorit, în faţa unui frape.

    Apreciază

Lasă un comentariu